Gdzie znaleźć słodycz?

Przedział wiekowy pow. 16
Limit miejsc 100
Forma pokaz, prezentacja
Zajęcia w formie zdalnej (webinar/wideokonferencja).
Udział w zajęciach wymaga urządzenia (komputer, smartfon, tablet) z dostępem do internetu oraz kamerką wideo i mikrofonem.

Słodki smak występuje w przyrodzie, przede wszystkim w roślinach w postaci cukrów (węglowodanów). Człowiek wykorzystuje głównie sacharozę pochodzącą z trzciny cukrowej lub buraków. Słynne przekonanie „cukier krzepi” od dawna jest już nieaktualne, jego nadmiar w diecie jest czynnikiem ryzyka wielu współczesnych chorób: nadciśnienia, próchnicy, chorób układu krążenia, otyłości i wielu innych.

Są jednak rośliny, których cukry nie mają złego wpływu na zdrowie. W dobie nadmiernego spożywania niewłaściwych węglowodanów – zapoznamy Państwa z roślinami, z których otrzymana słodycz może (powinna) być zamiennikiem białego cukru (sacharozy) np. cukier z brzozy (ksylitol), sok z agawy, syropy: klonowy, daktylowy, stewia, różne słody, lukrecja, melasa z korabu i inne.

Identyfikator spotkania zostanie udostępniony osobom zapisanym na tydzień przed planowanymi zajęciami w zakładce "Moje rezerwacje" na koncie użytkownika na stronie Olsztyńskich Dni Nauki i Sztuki.

Zajęcia odbędą się przy wykorzystaniu platformy komunikacji wideo Google Meet lub Zoom.us w zależności od dostępnych zasobów technicznych.
Dostęp do wyżej wymienionych usług może wymagać założenia konta przez uczestnika, zaakceptowania regulaminu oraz polityki prywatności firmy Google LLC lub Zoom Video Communications Inc. oraz zainstalowania odpowiedniego oprogramowania dostarczanego przez usługodawcę.

Wyłączenia odpowiedzialności:
Organizator nie odpowiada za jakość połączenia wideo i audio między uczestnikiem zajęć a wyżej wymienionymi usługami.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.

Terminarz