Owoce mało znane w przetwórstwie pożądane
Przedział wiekowy
bez ograniczeń
Limit miejsc
30
Forma
wystawa
Wystawa owoców i przetworów z roślin uprawianych w Ogrodzie Doświadczalnym UWM i innych rejonów Polski. Prezentacja nowych produktów (dżemy, nektary, soki, przeciery, produkty żelowe i inne) z surowców o wysokiej jakości prozdrowotnej dostarczające konsumentom związków o działaniu prewencyjnych lub wspomagających leczenie chorób cywilizacyjnych. Do takich surowców należą, między innymi aktinidia, rokitnik, świdośliwa, dereń jadalny, głóg, oliwnik (gumi jagody).
Lokalizacja
Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa, Katedra Ogrodnictwa, ul. Prawocheńskiego 21, sala 4
Terminarz
-
26 września
-
dostępnych miejsc: 20
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.