Udoskonalanie produktów żywnościowych a nasze zdrowie

Przedział wiekowy 13-18
Limit miejsc 24
Forma prezentacja, warsztaty

Codziennie spożywamy różnorodne produkty żywnościowe i sięgamy po różne napoje. Czy zwracamy uwagę na to co jest ukryte w produktach spożywczych, które występują w naszej diecie. Czy wszystkie składniki obecne w żywności są korzystne? Czy potrafimy rozpoznać te, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Na tych warsztatach można dowiedzieć się jakie szkodliwe dla zdrowia człowieka związki występują w żywności i jak je rozpoznać w produktach rynkowych zwłaszcza tych pięknie zabarwionych. Czy chemiczne składniki dodawane do żywności aby ją udoskonalić są dla nas bezpieczne?

Lokalizacja Wydział Nauki o Żywności, Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności, Plac Cieszyński 1, sala 105-106

Terminarz

  • 27 września

    • 11:30 - 12:30
      brak miejsc