Kolorowy świat barwników naturalnych i sztucznych

Przedział wiekowy pow. 16
Limit miejsc 15
Forma warsztaty

W kolorowym świecie barwników dowiesz się jak pozyskiwać barwniki roślinne (np. chlorofil, antocyjany) z różnych źródeł. Dokonasz rozdziału barwników metodami chemicznymi.Zobaczysz jak w prosty sposób można odróżnić barwniki naturalne od sztucznych w produktach spożywczych. Zapoznasz się co kryje się pod nazwą E na etykietach produktów spożywczych ( np.soków, napojów, galaretek, kisieli). A na koniec można delektować się wybranymi napojami i sokami .

Lokalizacja Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa, Katedra Chemii, Plac Łódzki 4, sala 4 (I piętro)

Terminarz

  • 25 września

    • 09:00 - 11:15
      brak miejsc
    • 11:30 - 13:45
      brak miejsc