Owoce mało znane w przetwórstwie pożądane

Przedział wiekowy bez ograniczeń
Limit miejsc brak limitu
Forma wystawa

Wystawa owoców i przetworów z roślin uprawianych w Ogrodzie Doświadczalnym UWM i innych rejonów Polski. Prezentacja nowych produktów (dżemy, nektary, soki, przeciery, produkty zelowe i inne) z surowców o wysokiej jakości prozdrowotnej dostarczającej konsumentom związków o działaniu prewencyjnym lub wspomagających leczenie chorób cywilizacyjnych. Do takich surpwców należą, między innymi aktinidia, rokitnik, świdośliwa, dereń jadalny, głóg, oliwnik (gumi jagoda).

Lokalizacja Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa, Katedra Ogrodnictwa, ul. Prawocheńskiego 21, sala 4

Terminarz

  • 25 września

    • 07:00 - 20:00
      bez limitu miejsc

Wstęp wolny. Rezerwacja miejsc nie jest wymagana.

Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.